Благодарността - мускулът на успеха

Благодарността - мускулът на успеха

Благодарността - мускулът на успеха

Аз съм напълно убеден, че ключът към успеха през целия живот е редовното упражняване на един емоционален мускул - благодарността.

Хората, които гледат на живота с чувство на благодарност са постоянно наясно с прекрасното в живота си. Защото се наслаждават на плодовете на техните успехи. Те търсят по-големи успех. И когато нещата не вървят по план, хората, които са благодарни могат по-лесно да се абстрахират от неуспеха, пише Джофри Джеймс за Inc.com.

От друга страна хората, които нямат благодарност никога не са истински щастливи. Ако успеят в дадена задача, те не се радват. За тях низът от успехи е като да се опитваш да запълниш една кофа с огромна дупка на дъното. Това ги прави горчиви, гневни и обезкуражени. Затова, ако искате да бъде успешни, трябва да се чувствате по-благодарни. За щастие, благодарността, както и повечето емоции, е като мускул - колкото повече го използвате, толкова по-силен и по-устойчиве става.

Практика

Най-доброто време да упражнявате благодарността си е точно преди лягане. Извадете таблетът си или бележника и записвайте събитията от деня, които са създали положителни емоции, независимо дали във вас или в хората около вас.

Това, което правите така е "да програмирате мозъка си", за да виждате деня си по-позитивно. Вие умствено се фокусирате върху това, което работи добре и пренебрегвате това, което не работи. В резултат на това вие ще спите по-добре и ще се събудите по-освежени.

Препрограмирайте вашия мозък

Още по-важно, вие също трябва да програмирате мозъка си да забелязва дори повече причини да се чувствате благодарни. Вие бързо ще откриете, че дори и "лошият ден" е пълен с моменти, които са достойни за благодарност. Успехът става по-сладък, а проблемите по-малко солени. Колкото по-редовно практикувате това упражнение по-силни са неговите ефекти.

С течение на времето "мускулът на благодарността" ще стане толкова силен, че ще привлече по-голям успех в живота ви. Също така ще започнете да благодарите на хората по-често. Това е добре за вас и за тях също.

Този метод работи. Ако не ми вярвате, опитайте най-малко една седмица. Вие ще бъдете изумени какво огромно значение има.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ