Излагат на търг костюми на Батман и Робин от култов сериал от 60-те

Излагат на търг костюми на Батман и Робин от култов сериал от 60-те

Излагат на търг костюми на Батман и Робин от култов сериал от 60-те

Костюми на Батман и Робин, използвани в телевизионното шоу „Батман“ от 60-години на миналия век, ще бъдат изложени на търг в Лос Анджес на 17 декември, съобщава сайта Upnewsinfo.com.

Костюмите, носени от Адам Уест и Бърт Уорд в продължение на 120 епизода от култовия сериал, са само един от 200 артикула от популярната култура, събирани през последните пет десетилетия, които ще бъдат изложени на търга. Те са част от колекцията на американеца Джон Азарян, който през последните 30 години е събрал над 1500 артикула от популярни телевизионни предавания и сериали, сред които и дрехи, носени от Ленърд Нимой(в ролята на Спок) и Уилям Шатнър (в ролята на капитан Джеймс Т. Кърк) в оригиналния сериал „Стар Трек“.

Азарян е решен да запази одеждите на любимите си комиксови герои в комплект и да ги изложи като един артикул. Очаква се за костюмите, които са в комплект с пелерини, маски, ботуши и ръкавици, да бъдат платени между 150 и 200 хил. долара.

„Не искам да разделям комплекта. Това е единственият цялостен и оригинален чифт в света. Има и други подобни костюми, но на тях или им липсват някои части, или те са просто реплики. Този чифт е 100% автентичен“, казва Азарян.

Изложени ще бъдат още и бюст на Шекспир с таен бутон, с който се отваря пещерата на Батман, както и работещ телефон, част от батмобила на „черния рицар“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ