Лондон пусна сайт за срещи с НЛО

Лондон пусна сайт за срещи с НЛО

Лондон пусна сайт за срещи с НЛО

Британското Министерство на отбраната разсекрети нови 6 хиляди страници, описващи различни случаи на срещи с НЛО в периода 1994-2000 г., съобщи Times Online. Документите, много от които са придружени и от скици, могат да бъдат свалени безплатно в рамките на следващия месец от сайт на адрес: https://ufos.nationalarchives.gov.uk

Сред случаите са разкрити как полицейски патрул е забелязал летяща чиния край Линкълншайър, а полет на British Airways 737 е бил на косъм да се сблъска с мистериозен обект през януари 1995 г. През март 1997 г. пък местен жител от гр. Кингстендинг, Бирмингам, докладвал за случай на 90-метров триъгълник, реещ се над задния му двор. НЛО-то разлаяло кучето му и преди да отлети към небето, оставило „мека бяла субстанция” по дърветата, която мъжът събрал в буркани за мармалад. Не е ясно къде са те в момента.

Дейвид Кларк, консултант по новите документи от Университета в Шефийлд Халам, отбелязва, че извънземните летящи обекти, по описание на очевидци се променят с времето – от тънки и дълги предмети, и летящи чинии до триъгълни кораби, наподобяващи „Досиетата X”. Според него „или извънземните гледат телевизията ни и трансформират формата на летящите кораби според новите тенденции, или хората виждат тези неща в популярната култура и ги интерпретират по съответния начин в своето въображение”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ