Силни връзки

Силни връзки

Силни връзки

Вашата марка е това, което ви отличава от конкуренцията и казва на клиентите ви кои сте и какво представлявате. Създаването на положителна марка може да ви помогне да привлечете нови клиенти и да ги накарате да се връщат при вас.

Как да изградите успешна марка? Има много различни методи, но един от най-важните е развиването на взаимоотношения с ключови членове на медиите. Тук се намесват връзките с обществеността – основен аспект на всяка успешна стратегия за брандиране.

PR-ът може да ви помогне да изградите връзки с ключови медии и да популяризирате историята си пред обществеността. Това може да помогне за повишаване на осведомеността за вашата марка и да създаде положително настроение на клиентите.

Ето три съвета за използване на PR при изграждане на вашата марка:

1. Разработете завладяваща история 

Всеки бизнес има история за разказване, но не всеки бизнес знае как да разкаже тази история по начин, който да завладее публиката. Ако искате медиите да обърнат внимание на вашия бизнес, трябва да се научите как да разработите завладяваща история. Ето три съвета, които ще ви помогнат да започнете:

  • Намерете куката - Какво прави вашия бизнес уникален? Винаги има нещо - просто трябва да го намерите. След като намерите своята кукичка, използвайте я, за да задвижите историята си. Градете върху нея и я направете централен фокус на вашия разказ. 
  • Опознайте аудиторията си - До кого се опитвате да достигнете с историята си? От какви теми се интересува тя? Имайте предвид аудиторията си, докато развивате историята си, за да можете да създадете нещо, което да резонира с тях.
  • Бъдете кратки - Медиите винаги търсят истории, които могат да бъдат разказани бързо и лесно. Те нямат време за дълги приказки. Така че кажете им каквото трябва да знаят и нищо повече. Ако можете да направите това, ще имате много по-голям шанс да привлечете вниманието им.

2. Изградете връзки с ключови медии 

Важно е да разпространите историята си. Но просто да имате страхотна история не е достатъчно — трябва също така да се уверите, че тя се вижда от точните хора. Ето защо е толкова важно да направите проучване и да определите кои медии биха били най-подходящи за вашата история. След като направите това, започнете да изграждате отношения с журналистите, редакторите или продуцентите, които работят там. Колкото по-добри са отношенията ви с тях, толкова по-вероятно е те да искат да разкажат историята ви.

Първата стъпка е да проучите кои медии са най-подходящи за вашата история. Вижте предишното им отразяване и вижте дали са отразявали истории, подобни на вашите в миналото. Ако имат, това е добър знак, че ще се заинтересуват от това, което имате да кажете. След като стесните списъка си, е време да започнете да се свързвате с хората, които работят там.

Най-добрият начин да направите това е като им предложите нещо ценно - ексклузивна история или някаква полезна информация. След като се утвърдите като ценен ресурс, ще сте на път да изградите силни връзки с ключови медии.

3. Бъдете последователни 

Изграждането на марка изисква време и отдаденост. Важно е да запомните, че цялата ви упорита работа ще се изплати, ако останете последователни в подхода си.

Изграждането на бранд е дългосрочна игра. Няма да видите резултати за една нощ, но ако продължите, в крайна сметка хората ще започнат да забелязват. Ключът е да сте последователни във всичко, което правите. Популяризирайте марката си редовно и се опитайте да измислите нови и иновативни начини да заинтересувате хората. Разработете стратегия за съобщение за пресата и подгответе завладяващ комплект за пресата.

Изграждането на марка може да бъде предизвикателство, но ако сте готови да вложите труд и да останете последователни, в крайна сметка ще видите резултати. Ключът е да се съсредоточите върху вашата аудитория и да разработите история, която да резонира с нея. Не забравяйте да се свържете с ключови медии и да изградите взаимоотношения с журналистите, редакторите или продуцентите, които работят там. По този начин ще увеличите шансовете си да получите информация за вашата история. Изграждането на марка изисква време и отдаденост, но ако се придържате към това, ще успеете. 

Източник: Сим Аулах, предприемач, инвеститор и основател на EstablishCred - бутикова PR фирма и дигитална агенция с пълен набор от услуги, обслужваща стартъпи, за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова                          

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ