Три причини да използвате видео маркетинг

Три причини да използвате видео маркетинг

Три причини да използвате видео маркетинг

През последните няколко години видеото превзе социалните медии, тъй като има нова тенденция за потребление на видео съдържание. Потребителите предпочитат да гледат кратки видеоклипове, вместо да виждат снимки или да четат публикации в платформите на социалните медии. Тенденцията да се предпочита видео пред изображения започна с YouTube, където потребителите могат да качват видеоклипове, за да говорят по избрани от тях теми, да споделят ежедневието си или дори да участват в модерни предизвикателства, за да забавляват публиката си.

Едва с възхода на TikTok други социални медийни платформи внедриха видео съдържание. TikTok стана популярен по време на пандемията, когато потребителите прекарваха голяма част от свободното си време в домовете си, гледайки и създавайки кратки видеоклипове. TikTok беше толкова модерен, защото беше лесна за използване платформа и всеки потребител имаше възможност да бъде видян и да стане вирусен.

Видео маркетингът обхваща различни фактори, тъй като всеки видеоклип е различен, което означава, че видео функциите се използват разнообразно за постигане на целите на марката. Някои хора използват функциите, за да се ангажират емоционално с аудиторията си. Други го използват, за да продадат директно продукт и да осигурят изживяване, което ще накара потребителите да кликнат върху тяхното видео. Истината е, че хората запомнят повече съдържанието, което виждат, отколкото съдържанието, което четат или чуват, така че наличието на визуален фокус ще им помогне да запомнят вас и вашата марка.

Марките са насочили маркетинговите си усилия към създаване на повече видео съдържание. Те знаят, че потребителите предпочитат този тип съдържание. Като професионалисти в маркетинга е жизненоважно да разберете текущия пазар, да видите поведението на потребителя и да разберете как те взаимодействат със съдържанието, което споделяте. Различни платформи за социални медии включват видео съдържание и нещо, което започна като забавни видеоклипове за споделяне, се превърна в маркетингова стратегия, която не можете да пропуснете.

Вече можете да създавате видеоклипове в Instagram с Reels. Можете да създадете до 60-секундни видеоклипове, за да покажете характеристиките на вашата марка и текущи продукти. Дори YouTube се присъедини към тенденцията с YouTube Shorts - малки видеоклипове, в които създателите могат да споделят фрагменти от по-дълги видеоклипове на платформи или различен тип съдържание, което ги отличава от редовната им аудитория.

Видео маркетингът има множество предимства. Можете да бъдете открити от много хора и да видите бизнеса си да расте по начини, които не можете да си представите. Ако все още обмисляте да включите видеоклипове в месечните си календари, помислете за факта, че милиони могат да открият вашата марка за кратко време. Ето три причини вашият маркетингов екип за социални медии да внедри видео в създаването на съдържание.

1. Видео маркетингът е чудесен за SEO 

Един фактор, влияещ върху SEO е времето, прекарано на уебсайт. Същото важи и за социалните медийни платформи. Ако потребителят прекарва разумно време на вашата страница, като гледа видеоклиповете ви, вашето SEO значително ще се подобри. Ето защо е толкова важно да създавате съдържание, което привлича интереса на аудиторията ви.

За да създадете правилното съдържание, направете тест проба-грешка. Публикувайте различни видове видеоклипове и вижте кои от тях се представят най-добре и след това ще определите типа съдържание, на което се радва вашата аудитория.

2. Можете да използвате видеоклипове, за да продавате продукти 

Проучванията показват, че повечето търговци казват, че видеото им е помогнало директно да увеличат продажбите, както и да повишат осведомеността за марката. Това означава, че видеото ви позволява да откриете вашата марка и дава на новата ви аудитория причини защо трябва да купи вашия продукт или услуга.

Видео маркетингът влияе върху решенията на купувачите. С видеоклип можете да им покажете предимствата на вашия продукт и да ги накарате да разберат колко е полезен за ежедневието им.

3. Увеличавате трафика 

Ако се използват правилно, вашите видеоклипове могат да достигнат хиляди или дори милиони гледания, помагайки на вашата марка да бъде открита от много потенциални клиенти. Различни изследователи изчисляват, че до тази година (2022 г.) 82% от глобалния интернет трафик ще идва от видео стрийминг и изтегляния, което означава 88% увеличение на дела на трафика от 72,3% през 2017 г.

Независимо дали искате да бъдете открити, да продадете продукта си или да позиционирате марката си като един от най-добрите резултати, видео маркетингът е вашето решение. Не се страхувайте да опитате и се насладете на резултати, които ще изведат бизнеса ви на следващото ниво. 

Източник: Мориса Шварц за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова                                

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ