Искам да стана милионер!

Искам да стана милионер!

Искам да стана милионер!

Ако поне веднъж сте писали в търсачката на Google „как да стана милионер“, дори и на шега, то вие сте един от милионите хора, които мечтаят да станат финансово независими, но не са сигурни дали имат капацитета за това и не знаят откъде да започна. Аз също съм бил в тази ситуация – съмнявайки се в собствените си способности и поставяйки ненужни бариери, които ми пречеха да постигна целите си. Едно от нещата, върху които трябваше да работя най-усилено в ранните дни от финансовата ми независимост, бе създаването на различен начин на мислене и да успокоя негативния глас в главата ми, който ме засипваше със съмнения.

Простата истина е, че всички ние сме способни да станем богати по свой собствен начин и това не е толкова тежка задача, колкото мнозина от нас мислят. За целта, на първо място трябва да започнете да мислите като милионер и да гледате на финансовата независимост като на нещо, което вече съществува – вие просто се нуждаете от време и фокус, за да стигнете до таи заветна цел.

Ето няколко съвета, които да ще ви помогнат да насочите мозъка си в тази посока на мислене.

Помислете за бъдещото ви „Аз“

По-голямата част от хората се стремят да живеят в настоящето. Променящите света травми, като пандемията от коранавирус, дадоха нов тласък на този начин на мислене, тъй като милиарди хора преминаха в режим на оцеляване. Ако обаче искате да станете богати, трябва да мислите за това как бихте искали да изглеждат вашия живот и керира след 5, 10 или 30 години.Проучване на Института за бъдещето от 2017 г. установи, че зашеметяващите 53% от хората изобщо не мислят за това какво ще се случи с тях след 30 години, а 60% мислят само за близкото бъдеще (един месец). Подобен подход прави изграждането на богатство практически невъзможно.

Отърсете се от обществените разбирания

В основата на общественото разбиране за това как човек може да стане богат стоят редица идеи, които не са напълно коректни, включително тази, че процесът включва придобиването на някакво висше образование. Значителен брой от най-богатите хора на планетата обаче са се научили да печелят пари без помощта на учебник. Джеф Безос е завършил електроинженерство и компютърни науки, но създава империя за онлайн търговия на дребно от своя гараж. Покойният Стив Джобс казваше, че напускането на Рийд Колидж в Калифорния след само един семестър е било едно от най-добрите решения, които е взимал в живота си..

Ако искате да научите повече за бизнеса или инвестирането, не е нужно да ходите на специално училище за това. Купувайте книги, посещавайте онлайн уроци и участвайте в курсове за придобиване на нужните умения за постигане на успех.

Записвайте идеите си

Купете си тефтер и го носете навсякъде със себе си. Докато седите в автобуса, обядвате или където и когато ви хрумне идея, вземете химикал и напишете на лист това, което мислите (ако го отложите за по-късно, най-вероятно ще забравите напълно идеята си или поне част от детайлите). След това помислете как може да спечелите пари от приложението на тази идея. Това може да включва започване на страничен бизнес, като например нещо свързано с писане или фотография. Основната цел тук е да започнете да мислите като предприемач и да използвате интересите си за печелене на пари.

Научете се да гледате на големите суми като на нещо, което е постижимо

Много вероятно е, че ако смятате 500 млн. долара за твърде голяма сума, то мислите същото и за 1 млн. долара. Разбира се, и двете суми са повече от значими, но ако мислите, че никога няма да можете да натрупате богатство от 500 млн. долара, то най-вероятно няма да можете да си се представите и с 1 млн. долара в банката. Тези мисловни бариери ще ви попречат да спечелите дори няколко хиляди. Повярвайте ми, след като пробиете тези бариери ще започнете да виждате промяна. Ако някога сте мислили, че е невъзможно да спечелите 100 хил. долара, а след това сте пробили тази бариера, то 200 хил. със сигурност няма да ви изглеждат непостижими.

Повечето от най-богатите хора в света не приписват успеха си на набор от умения или познания. Вместо това те вероятно биха ви казали, че това има повече общо с начина на мислене и ценностите, върху които са решили да се съсредоточат.

Не е нужно да се придържате към приемлива работа от 9 до 5, за да станете финансово независими. Всъщност това е един от най-лошите начини, защото няма способност да давате повече от себе си, освен ако някой на по-високо ниво не ви го позволи. Време е да вземете съдбата си в свои ръце и да започнете да гледате на себе си като на човек, който е готов и способен да бъде богат.

……..

Ник Гилмор за Entrepreneur.com

Превод и редакция: Георги Георгиев

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ