Британската полиция арестува четирима служители на Мърдок

Британската полиция арестува четирима служители на Мърдок

Британската полиция арестува четирима служители на Мърдок

Британската полиция арестува четирима настоящи и бивши служители на най-продавания таблоид на Рупърт Мърдок Sun, предава „Ройтерс“. Полицията също така е претърсила офисите на Sun в Лондон. Акцията е част от продължаващото разследване на скандала с телефонното подслушване, в който беше замесен седмичният таблоид.

"News Corporation, която издава вестник се ангажира миналото лято, че неприемливите практики за събиране на новини от физически лица в миналото няма да се повторят", се казва в изявление, потвърждаващо арестите на четирима настоящи и бивши служители на Sun.

Трима от служителите, всички арестувани в домовете си, са 48-годишен мъж от северен Лондон и двама мъже от Есекс на възраст между 48 и 56, съобщи полицията. Всички те са разпитвани по подозрения за корупция. Миналата седмица, News International се изправи пред поредица от правни искове, след като призна, че хората, които работят за таблоидите неправомерно са влизали в частни телефони на известни личности и други, за да генерират истории.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ